Elefant

elefant

Världens största landdjur är elefanten. Med en skulderhöjd av fyra meter och en vikt upp till sex ton är elefanten världens största levande landdjur. Elefanten kan med sina korta tjocka ben, massiva kropp och det stora huvudet ge ett klumpigt intryck. Det intrycket kunde inte vara mer än fel. Elefanterna är förvånansvärt. Hur mycket väger ett elefanthjärta? Varför kan en elefant inte hoppa? Är det sant att elefanter kan gråta? Här hittar du alla svaren. Asiatisk elefant. På eftermiddagen får elefanterna skugga under träden eller så tar de ett svalkande bad i floden. När de möts, hälsar de genom att snusa på varandras tinningar. Där finns körtlar som avslöjar vilket humör de är på. Snabeln är väldigt användbar till att gräva upp rötter, repa gräs, plocka. De vuxna hanarnas också kallade tjurar umgänge med honorna begränsas mest till parningen. Använder snabeln som snorkel På bilderna kan man se hur elefanten håller snabeln över vattenytan. D Jag vill bli det!: En flock med elefantkor består förutom av modern herrtidningar sina kalvar även av andra nära släktingar som moderns syskon ligga runt mostrar. Vi skriver jurney herrtidningar de djur vi har bilder på När människor skyddar sina grödor, händer det att elefanterna går till anfall. elefant

Elefant - kommer

Med denna egenskap är elefanter unik bland fyrfota däggdjur, annars har bara den tvåfota människan detta särdrag. Ett förenklat kladogram för familjen visas här nedan:. Sanna Gäst gäst lör, Den tar sig fram i skogarna utan att förstöra på samma sätt som en maskin. Denna hybrid är den enda kända för vetenskapen.

Elefant - var

När människor skyddar sina grödor, händer det att elefanterna går till anfall. Liknande statistik uppvisar Amerika och Asien , varför djurparkerna än idag inte är självförsörjande på elefanter. Med sina stora kindtänder mal de sönder maten. Kanhända kommer därför elefanter att delas in i fler arter de här tre. TV · Farliga omkörningar av plogbil upprör på nätet Trafikverket: Visa fler meningar Not:

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *